Ahad, 21 Julai 2013

Sekolah Tahfiz Yang Memerlukan Bantuan

Sham Abby
salam n selamat sejahtera pada kekawan Estima TCR Bean group,dlm kita bergembira ada d kalangan anak2 yg sebaya anak2 kita yg x segembira yg kita sangka kan,Untuk makluman semua,sahabat kita saudara Rizal Khalid pernah postkan d wall berkenaan sekolah tahfiz yg memerlukan bantuan dari mereka2 yg sudi menhulurkan bantuan... "saya sedang mengumpulkan dana bantuan utk sekolah tahfiz Akademi Iqro' Al-Quran Bestari (terletak di kg tasek permai, ampang) yg majoritinya adalah anak2 yatim dan golongan miskin.
Asrama banat (Perempuan) sgt dhoif. Penghuni asrama ada lebih kurang 25 org, berumur dari 7 tahun hingga ~18 tahun. Anak2 ini hanya tidur beralaskan kain (tilam hanya ada 2 bijik). Ruang sempit krn tiada almari utk simpan pakaian yg disusun di tepi dinding keliling bilik. Asrama yg berada di tingkat satu shoplot kedai juga mengalami masalah air.
Lebih menyedihkan, ustaz yg mengendalikan asrama ini memberitahu bahawa makanan harian anak2 ini pun tidak menentu krn ketiadaan punca tetap kewangan utk membeli beras dan lauk pauk..."sudi lah kira nya kita aturkan satu Majlis Hari Raya bersama2 mereka(pokluk),utk mengembirakan setakat yg kita manpu.....saya perlukan sokongan dari kekawan semua....admin

Tiada ulasan: